Avarian Sportdogs Areena

Avarian Sportdogsin hallin pohjapiirros
Avarian Sportdogsin hallin pohjapiirros

Hallin tiedot ja säännöt

Avarian Sportdogs Areena sijaitsee Oulun Maikkulassa, osoitteessa Riihiraitti 1 (vanha Riihitie 1), 90240 Oulu. Ks kartta. Osa navigaattoreista ja aplikaatioista suunnistaa vielä vanhan osoitteen perusteella. Halli on käytettävissä ja varattavissa 7.00-23.00 välillä. 

Pihalla on tilava, asfaltoitu parkkipaikka ja bussipysäkit suoraan Kainuuntien varressa. Vierestä löytyy useampi ruokapaikka sekä kauppoja.

Halli on kooltaan noin 1081 m2, josta treenikenttä on 708,50 m2. Lisäksi löytyy lasten leikkipaikka, koirien häkkialue, taukotila, esteiden säilytyskulma sekä tarvikevarasto, jonka hyllyillä säilytetään rally- ja tokotarvikkeita. Sisältä löytyy kaksi vessaa, sekä kahvinkeittomahdollisuus taukotilasta. 

Sisälämpötila 14-16 astetta. Treenialueen pohjana toimii Saltexin Polar 50 mm keinonurmi, 30 mm korkkitäytteellä. 

Halliin tulee täysi agilitykalusto, tokon ja rally-tokon treenitarvikkeet, tokohyppy ja pk-hyppy.Avarian Sportdogs Areenan perimmäisenä tavoitteena on parantaa alueen agilityn harrastusmahdollisuuksia, tarjota turvallisin ja paras mahdollinen pohja agilitytreenille, sekä tarpeeksi iso tila kokonaisille agilityradoille ja kunnon loppusuoraspurteille. Hallissa on 35 metriä pituutta, mikä mahdollistaa pitkien estevälien ratatreenit ja kisavauhtiset kontaktit, ilman ahtaita seiniä ja samojen esteiden pyörimistä! 

Ylempien luokkien tokoliikkeet mahtuvat vaivatta halliin. Kisamittaisia rally-tokoratoja (MES) halliin mahtuu vaikka kaksi vierekkäin. Hallille on nopea ja helppo tulla treenaamaan niin agilityä kuin muitakin lajeja!

Hallissa on valmis agilityrata perjantai päivästä tiistai-iltaan. Tällöin agilityn treenaaminen onnistuu ilman rakennukseen varattavaa aikaa tai esteiden kantamista, ja näin ollen myös vaikka yksin! Ei rakennusta, purkua tai suunnittelun kanssa pähkäilyä, jos ei itse niin halua. Valmiille radalle pääsee vaikka suoraan ovesta. Treenin jälkeen omat tavarat kasaan ja yhtä nopeasti pois, sillä valmista rataa ei tarvitse purkaa. Muina päivinä agilityesteet ovat yhdessä paikassa hallin nurkassa ja helposti saatavilla, eivät ympäri hallia tai väliaitojen taakse piilotettuina. Ratapiirros löytyy ennakkoon areenan sivuilta ja hallista löytyy myös tulostettuja ratapohjia.

Agilityn lisäksi koulutustarjontaa kuuluu esimerkiksi rally-tokoa, arkitottelevaisuuskoulutusta, pentukursseja, koiratanssia, vierailevia kouluttajia ja koulutuksia useammasta eri lajista. Lisää tulevista koulutuksista Tapahtumat-osiossa!

Hallille on helpot liikenneyhteydet sekä autolla että bussilla, sekä hyvät parkkitilat suoraan hallin edessä. Pihassa on myös vuokrattavana lämpötolppapaikkoja autojen ja asuntoautojen tarpeisiin.