Elämääni ovat aina kuuluneet eläimet, nuoruudesta asti hevoset ja myöhemmin koirat ja kissat. Hevosten parissa olen kilpaillut niin koulu- kuin esteratsastuksessa. Molempia olen opettanut ja valmentanut vuosia. Lännenratsastuksen saloihin pääsin tutustumaan edesmenneen hevoseni kanssa.

Koiria minulla on ollut 30 vuotta. Nykyisin laumaani kuuluvat 5-vuotias bordercollieuros Riki, jonka kanssa harrastan Nose Workia, sekä 4-vuotias belgianpaimenkoira tervueren narttu Chi, jonka myötä viime vuonna saavutimme tokossa TK1-koulutustunnuksen, RTK3-koulutustunnuksen rally-tokossa ja nousimme kakkosluokkaan asti agilityssä (L2). Kotona kasvamassa on myös 8 kuukauden ikäinen belgianpaimenkoira groenendael Luna, joka on Chin puolisisko. Lunan kanssa on keretty jo rally-tokoepiksiin, pentutokoon sekä pentutottikseen. Agilityn alkeita on myös opiskeltu Tiian opissa. Luna tykkää myös käyttää nenäänsä, joten Nose Workin alkeet on myös aloitettu.

Kaikkien koirien kanssa on myös tehty pelto- sekä metsäjälkeä. 2018 huhtikuussa aloitin myös rally-tokon kisauran lainakoira Avan kanssa. 1/2019 saavutimme avoimen luokan RTK2-koulutustunnuksen ja nousimme voittajaluokkaan.

Olen vetänyt rally-tokoryhmiä yhdistystasolla muutaman kauden, sekä pyynnöstä rally-tokovalmennuksia. Keväällä 2019 vuorossa on myös kouluttautuminen Dobo-ohjaajaksi. Lisäksi opiskelen tällä hetkellä Ruukin maaseutuoppilaitoksessa eläintenhoitajaksi koiralinjalla.

Minua motivoi nähdä, kuinka koira nauttii tekemisestä, miten se ratkaisee tehtävät ja palkkautuu niistä, sekä ohjaajan ja koiran yhteistyön tulos. Pitkän valmennustaustani vuoksi mietin myös aina, kuinka saadaan rakennettua kuntoa niin nuorelle kuin vanhemmallekin koiralle. Kun lihaskunto paranee ja koira oppii käyttämään itseään paremmin, elämänlaatukin kohenee